הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם בצק עלים קפוא שהופשר לפי ההוראות
½ ק"ג תרד טרי שטוף
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
100 גרם נקניק פרושוטו לבן חתוך לרצועות דקיקות
1 כף חמאה
1 כף קמח
1 כוס חלב
שמינית כפית אגוז מוסקט
שמינית כפית קינמון טחון
קורט סוכר
2 ביצים מופרדות
1 חלמון טרוף
200 גרם חסילונים קלופים ומבושלים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מרדדים את הבצק וחותכים ל-12 ריבועים שווים בגודלם. מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל עם השום עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הנקניק ואת התרד, מכסים את הסיר ומאדים מספר דקות. מסירים את המכסה ומנמיכים את האש. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר אחר. כאשר החמאה מבעבעת מוסיפים את הקמח תוך ערבוב רצוף עד לאיחוד מלא של שני החומרים. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב ערבוב רצוף כל הזמן. מבשלים על סף רתיחה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מוסיפים את הרוטב לסיר עם התרד ומתבלים באגוז מוסקט, קינמון, מלח, סוכר ופלפל שחור גרוס טרי. מסירים מהאש. טורפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים לתערובת התרד 2 חלמונים ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את קצף החלבונים ולבסוף מוסיפים את החסילונים ומערבבים.
מרטיבים נייר אפייה במעט מים קרים ומניחים עליו 4 יחידות ריבועי בצק עלים. מניחים על ארבעת חלקי הבצק חצי מכמות תערובת התרד. מניחים מעל כל ריבוע עם תערובת תרד עוד ריבוע בצק. מחלקים את שאר התערובת על ריבועי הבצק החשופים. מכסים ביתרת ריבועי הבצק. מברישים את הבצק בחלמון הטרוף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות למשך רבע שעה או עד הזהבה נאה.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון