חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק עלים עם תרד וחסילונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למרות שהמתכון אינו קל כלל וכלל הוא שווה כל טיפת מאמץ.
בצק עלים עם תרד וחסילונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למרות שהמתכון אינו קל כלל וכלל הוא שווה כל טיפת מאמץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם בצק עלים קפוא שהופשר לפי ההוראות
½ ק"ג תרד טרי שטוף
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
100 גרם נקניק פרושוטו לבן חתוך לרצועות דקיקות
1 כף חמאה
1 כף קמח
1 כוס חלב
שמינית כפית אגוז מוסקט
שמינית כפית קינמון טחון
קורט סוכר
2 ביצים מופרדות
1 חלמון טרוף
200 גרם חסילונים קלופים ומבושלים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מרדדים את הבצק וחותכים ל-12 ריבועים שווים בגודלם. מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל עם השום עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הנקניק ואת התרד, מכסים את הסיר ומאדים מספר דקות. מסירים את המכסה ומנמיכים את האש. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר אחר. כאשר החמאה מבעבעת מוסיפים את הקמח תוך ערבוב רצוף עד לאיחוד מלא של שני החומרים. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב ערבוב רצוף כל הזמן. מבשלים על סף רתיחה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מוסיפים את הרוטב לסיר עם התרד ומתבלים באגוז מוסקט, קינמון, מלח, סוכר ופלפל שחור גרוס טרי. מסירים מהאש. טורפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים לתערובת התרד 2 חלמונים ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את קצף החלבונים ולבסוף מוסיפים את החסילונים ומערבבים.
מרטיבים נייר אפייה במעט מים קרים ומניחים עליו 4 יחידות ריבועי בצק עלים. מניחים על ארבעת חלקי הבצק חצי מכמות תערובת התרד. מניחים מעל כל ריבוע עם תערובת תרד עוד ריבוע בצק. מחלקים את שאר התערובת על ריבועי הבצק החשופים. מכסים ביתרת ריבועי הבצק. מברישים את הבצק בחלמון הטרוף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות למשך רבע שעה או עד הזהבה נאה.
מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון