הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים:
1 ½ כוסות שקדים,
1 ¼ כוסות אגוזי מלך,
¾ כוס סוכר,
2 כפות דבש,
2 כפיות קינמון,
¼ כפית ציפורן,
1 חבילה חמאה 250 ג"ר או מרגרינה בטעם חמאהממוסת,
מצות
להכנת הסירופ סוכר:
1 ¾ כוסות סוכר,
2 כוסות מים,
½ כוס דבש,
1 מקל קינמון,
מיץ מלימון אחד,
1 כפית תמצית מי ורדים,
קליפת תפוז,
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מרטיבים קלות את המצות ומספיגים במגבת. משאירים דקות אחדות במגבת
לחהעד לריכוך. משמנים תבנית אפייה במרגרינה או חמאה. מניחים 2
מצותרכות בתחתית תבנית בגודל 30X27 מאלומיניום, מברישים את המצות
בחמאה/מחמאהה מומסת. מערבבים את השקדים והאגוזים יחד, מוסיפים
סוכר,קינמון, דבש וציפורן, מפזרים כוס מתערובת האגוזים על פני
משטחהמצות.
מניחים שכבה נוספת של מצות ומברישים אותן בחמאה/מחמאה המומסת,
מפזריםכוס נוספת של אגוזים, שוב מניחים שכבה של מצות ומברישים
בחמאה.בעזרת סכין חדה חורצים 3-4 חריצים לאורך המצות ו- 6 חריצים
לרוחבםאו חותכים אלכסונית לקבלת מעוינים קטנים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180 כ- 35-40 דקות עד להזהבה
אחידהשל הבקלאווה. מצננים.
שמים בסיר נפרד את כל החומרים לסירופ ומבשלים עד לקבלת סירופ
צמיגי,כ- 20 דקות.
מוציאים את מקל הקינמון ורצועות קליפת התפוז. יוצקים את הסירופ על
הבקלאווה ומצננים
מדהים מדהים מדהים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון