חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקר בשקדים וזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקר בשקדים וזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג נתח לבישול ארוך (צוואר או כתף. מומלץ לבקש מהקצב שיקשור עבורכם את הנתח)
150 גרם שקדים קלופים
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
½ כפית קינמון טחון
½ כפית זרעי כוסברה כתושים
שמן זית
1 כוס עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר משומרות)
2- 3 שיני שום שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
½ כוס יין אדום יבש
½ כוס מרק בקר או עוף
2 כוסות ירקות שורש חתוכים לקוביות (תפוחי אדמה, גזר, לפת, שורש סלרי וכד`)
אופן ההכנה
1. קוצצים ומערבבים יחד שקדים, זיתים, מלח, פלפל, קינמון וכוסברה (אפשר ורצוי במעבד מזון).
2. בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים חתכים קטנים ועמוקים בנתח הבשר ודוחסים את התערובת לתוך החתכים.
3. בקדירה עבה מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר סביב סביב.
4. מוסיפים עגבניות, שום, בצל, יין ומרק. מתבלים ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את ירקות השורש ומעט מים, אם יש צורך, ומבשלים כשעה עד שהבשר רך מאוד.
5. פורסים את הבשר, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים את שאר הרוטב בכלי נפרד.
אפשר להגיש קר, ללא הרוטב, והכי טעים לפורר עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב ויניגרט.
מגיש: קיבי
מקור: מועצת החלב
שתף את המתכון