הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 גרם חמאה
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1 ספל אספרסו חזק (או 2 כפות קפה נמס, מומס במעט מים)
4 ביצים
½1 כוסות קמח (185 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות). משמנים תבנית אפייה (או מרפדים אותה בנייר אפייה).
2. שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר בינוני וממיסים תוך כדי בחישה על להבה בינונית, עד שלא להמסה מלאה של השוקולד. מסירים מהאש. מוסיפים את הקפה והביצים ומערבבים היטב בכף עץ. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את האגוזים, ובוחשים.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 30 דקות בדיוק! (מעבר לכך העוגה תצא קשה מדי). מצננים בטמפרטורת החדר, מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר למשך לילה.
4. למחרת חותכים את העוגה לקוביות ומגישים.
אחסון (אם ישאר)
במקרר עד 3 שבועות, במקפיא עד חודשיים.
הפשרה ללא חימום!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון