הוראות הכנה
מרכיבים
1 ברווז שלם (ניתן ורצוי להפריד את הגרון על מנת שלא יישרף בצלייה)
1 כף סילאן
מיץ משני תפוזים וקלמנטינה אחת
אופן ההכנה
מנקים היטב את הנוצות מהברווז ושוטפים אותו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כאשר צד הגב כלפי מעלה. צולים כך במשך כשעה או עד שמתקבל צבע חום זהוב יפה. מוציאים מהתנור ונפטרים בעודפי השומן שהצטברו בתחתית התבנית. הופכים את הברווז שופכים עליו את מיץ התפוזים (וגם קצת בתוכו ומזליפים את הסילאן מעל. מחזירים לתנור באותם תנאים וצולים כאשר צד הבטן כלפי מעלה כרבע שעה עד עשרים דקות. הופכים שוב לצלייה נוספת של עוד 10 דקות.
מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים חם, אפשר עם מעט מרוטב התפוזים שנוצר בתחתית התבנית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון