הוראות הכנה
מרכיבים
1 ברווז גדול נקי
למשרה: 2 כפות דבש
½ אננס טרי חתוך לקוביות
1 כפית חומץ בן יין לבן
1 כף רום
½ כפית אבקת שום
מיץ מלימון אחד
¼ כפית מלח
קורט פלפל שחור
למילוי: 2 כפות חמאה
כבד ברווז קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
½ כפית פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 פלפל אדום קצוץ דק
½2 כפיות שקדים קצוצים דק
1 כוס חלב
125 גרם פירורי לחם
3 פרוסות לחם
6 קרקרים גדולים מלוחים
1 כף צימוקים
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מעבדים את כל חומרי המשרה במעבד מזון. מורחים היטב את המשרה על הברווז. עוטפים אותו בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר לספוג טעמים למשך הלילה.
ממיסים את החמאה במחבת. מטגנים את הכבד, הבצל, השום, הצ'ילי, הפלפל האדום והשקדים עד שהירקות מתרככים מעט. מסירים מהאש. מניחים את הלחם והקרקרים בקערה ויוצקים עליהם את החלב לספיגה. מחזירים את המחבת לאש נמוכה. סוחטים את הלחם והקרקרים ומפוררים אותם לתוך המחבת. מוסיפים למחבת את יתרת החומרים (למעט הפטרוזיליה) ומערבבים.
מוציאים את הברווז מהמקרר וממלאים אותו במלית מהמחבת. תופרים את הפתח ומניחים את הברווז בתבנית משומנת. יוצקים את נוזלי המשרה על הברווז. צולים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מורידים את החום ל-120 מעלות וצולים עוד שעה.
מגישים מעוטר בפטרוזיליה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון