הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר` בשר כבש טחון
200 גר` מלפפון משומר חתוך לרצועות דקות
100 גר` בצל חתוך לרצועות דקות
150 גר` חזה מעושן חתוך לרצועות דקות
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל
שן שום כתושה
100 גר` שמן
50 גר` קמח תפוחי אדמה
מיורן
מים
להגשה:
תפוחי אדמה
אורז
ירקות טריים
אופן ההכנה
במחבת עם מרגרינה מטגנים בצל עד להזהבה מטבלים בפלפל שחור,
פפריקה ושום מוסיפים קוביות חזה מעושן בוחשים מעט ומוסיפים
מלפפונים חמוצים קצוצים ומיוראן, מטגנים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
בקערה מוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח, פלפל ומיוראן. קוצצים שום מוסיפים
מעליו כפית מלח ומועכים את השום עד לקבלת עיסה, מוסיפים לבשר ומערבבים היטב.
מחלקים את הבשר ל- 4 כדורים שווים. מרדדים את הכדורים בעזרת פטיש שניצל.
במרכז כל עיגול מניחים מהתערובת שבישלנו בסיר וסוגרים עד לקבלת רולדה.
כשהרולדות מוכנות מטגנים אותם במחבת עד לסגירת הבשר בין 3-5 דקות אח"כ מעבירים
לסיר מוסיפים מעט מים ומבשלים למשך ¼ שעה. מוציאים את הרולדות (מניחים בצד).
לסיר מוסיפים את המלית שנותרה בקערה עם כף קמח תפו"א מוסיפים ½ כוס מים עושים רביחה
ומוסיפים לסיר הבישול, מטבלים במלח, פלפל ומיוראן. כשהרטוב מוכן מחזירים את רולדת הבשר
לעוד כ- ¼ שעה מוציאים את הרולדות לצלחת הגשה ושופכים למעלה את הרטוב שנשאר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון