הוראות הכנה
מרכיבים
6 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות שומשום או פלפל שחור גרוס עבה או צילי גרוס
מלח דק
1 כפית שום מרוסק
1 חיתול או סלסלת קש פשוטה או גביעי פלסטיק לסלטים שתחתיתו מחוררת כרשת
אופן ההכנה
1.מחממים את גביעי השמנת בסיר מים עד לרתיחה, מבשלים עוד חצי דקה.
2.שופכים את השמנת לקערה ומערבבים עם מלח ,שום שומשום,פלפל שחור גרוס
עבה צילי טחון צמחי תבלין או כל העולה בראש .
3.מניחים את החיתול או סלסלת הקש או גביע הפלסטיק על צלחת,להגרת הנוזלים,ויוצקים
לתוכה את הבלילה. מידי פעם מנקזים נוזלים מהצלחת או סוחטים מעט את החיתול
4.מגישים לאחר 24 שעות, מקורר. משחררים בעדינות מהגביע והופכים
גיוון: אפשר להוסיף קצח, שומשום קלוי,במקום רגיל, עשבי תיבול כמו כף טרגון,זעתר טרי או טימין.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון