הוראות הכנה
מרכיבים
בשר לגולש - ניתן להשתמש בבשר גולש קפוא וישר לסיר או בנתחי סטייק,בבשר מספר 6.
גם כאן אפשר קפואים.
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל 3
בצל
פלפל אדום טרי
גזר
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
לבצקניות: קמח, ביצה, פלפל, מלח, שמן, מים
יין אדום
שום
אופן ההכנה
בסיר גדול (תמיד עדיף סיר גדול המונע גלישת התבשיל), מטגנים קלות בצל קצוץ. מוסיפים בשר לגולש בקוביות (ניתן אפילו מחבילה קפואה, ישר מהפריזר !) בוזקים על הבשר פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל. (בבשר מוכשר אין צורך במלח רב וגם הפלפל צריך להיות בקמצוץ)
חורכים את הבשר קלות מכל צדדיו, דקות ספורות בלבד. יוצקים מים רותחים על התבשיל עד גובה הבשר. בינתיים, מוסיפים גזר פרוס לשניים ורצועות פלפל אדום .ניתן להוסיף שבבי שום או שיני שום שלמים , לפי הטעם.(לא חובה ).
מקלפים תפוחי אדמה ומחלקים אותם לחלקים גדולים(ישנם כאלה המעדיפים אותם בקוביות אך בדרך כלל מדובר ב 2-3 חלקים לכל תפוח אדמה). את תפוחי האדמה מכניסים לקערה גדולה, או סיר קטן. מערבבים אותם עם פפריקה מתוקה, מלח וניתן להוסיף גם מעט אבקת שום או שבבי שום.
מוסיפים לסיר ומוסיפים מים, עד שיכסו את כל התבשיל.( זה לא מרק ולכן לא להגזים עם המים), אבל חשוב שכל התבשיל יהיה מכוסה.
מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומכסים.
בקערה נוספת מערבבים חצי כוס קמח, ביצה, מלח, פלפל, כף שמן ומים עד שמתקבל בצק רך.
מרטיבים את הידיים ומשליכים נטפים בגודל 3 ס"מ לתוך הסיר עם התבשיל. מערבבים כדי למנוע התדבקויות של מזון בקרקעית הסיר, מוסיפים מים אם צריך וחצי כוס יין אדום ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
מידי פעם מציצים ומערבבים בזהירות. ניתן להכין גם ללא היין, למי שהטעם מפריע להם.
בודקים את הבשר. הוא צריך להיות רך מאוד .
מגישים חם מאוד עם כל המרכיבים.
מגיש:
מקור: עיבוד מתכון אוסטרו הונגרי
שתף את המתכון