הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
2 ק"ג בשר בקר נתח כתף מס 5 ניתן קפוא לא מוכשר ל כ- 4-5 מנות(
2 בצלים בינוניים,
4-8שיני שום לפי העדפה,
1/3 כוס שמן תירס,
1/2 פלפל ירוקבהיר
2 כפות פפריקה מתוקה .
1 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כפית קימל טחון,
1 כפית שטוחה מרק עוף בתוך המים,
3/4 כפית מלח בישול גס או שלחני
2 עלי דפנה.
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1.באם קפוא מפשירים את הבשר לאט בתוך המקרר (במשך
לילה שלם)או במים רגילים כשעה פלוס
2.חותכים את הבשר לקוביות של 2-3 ס"מ רצוי בגדלים שווים.
3.שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה, ומטגנים את הבצל עד
לשקיפות ולא זהוב מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת
4.כאשר האש גבוהה מוספים בפעם אחת את כל קוביות
הבשר וחורכים אותו מכל צידו בערבוב זריז במשך כדקה עד שתי דקות.
5.בוזקים את הפפריקה ומערבבים מהר מאוד בכדי שלא יחרך בתחתית,
ומיד מוספים את המים או מרק עוף ,מערבבים טוב ומוודאים שלא נדבק
כלום לתחתית הסיר .
6.מוסיפים את הפלפל שחור הטחון ואת הקימל הטחון וכן את חצי הפלפל הירוק,
ניתן להוסיף כמה פרוסות מפלפל חריף לצורך קבלת תבשיל פיקנטי - להיזהר
מחריפות יתר.
7.מוספים מלח לפי הצורך עד כ- 3/4 כפית שטוחה, ומוסיפים את עלי הדפנה.
בישול:
דואגים שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים כ- 1 ס"מ גובה מים מעליהם, מבשלים
באש נמוכה בינונית כשעתיים.
מסירים את המכסה,דואגים שיהיו מספיק נוזלים עד כדי גובה הבשר
ומבשליםעוד כ- 30 דק' לצמצום הנוזלים (באם רוצים להוסיף תפו"אד זה הזמן)
ל כ- 2/3 מגובה הבשר תוך שמירה וערבוב שלא ידבק לתחתית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון