הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים גדולים קצוצים
כף פפריקה מתוקה
12-10 כפות שמן
1כפית סוכר
1 כפית גדושה מלח
1 ק"ג בשר שריר (מס' 8) חתוך לקוביות בינוניות
5-6 עגבניות בשלות
1 חציל בינוני
2 פלפלים אדומים בינוניים
2 קישואים בינוניים
5 תפוחי אדמה בינוניים
200-300 גר' שעועית ירוקה (אפשר סנפרוסט)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
.מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הפפריקה, המלח והסוכר, ומטגנים עוד דקה מורידים מהאש.
2. מכניסים את הבשר לסיר לחץ, מוסיפים מים עד מעל לבשר. מבשלים עד שהבשר מתרכך (בערך שעה לאחר שרתח.
3. את שאר הירקות חותכים ומערבבים בקערה גדולה.
הערות: את העגבניות חותכים כך שאפשר להוציא את הגרעינים עם הנוזל הנמצא שם (אסור שיהיה נוזל בעגבנייה).
אם משתמשים בשעועית טרייה שמים אותה בשכבה ראשונה בתחתית הסיר משום שהיא מתבשלת הכי לאט. אם השעועית היא סנפרוסט יש להשתמש בשעועית שלמה ולערבב עם שאר הירקות.
4. מסדרים בסיר פלא שכבות בסדר הבא:
בצל מטוגן עם שמן, ירקות ושוב בצל מטוגן וירקות.וכך הלאה.
5. מניחים על הגז את סיר הפלא כששמים תחתית מתכת על מנת שלא יישרף. מבשלים על אש בינונית עד שירקות מתרככים (בערך שעה וחצי שעתיים לא מוסיפים נוזלים!!!).
6. מפנים מקום לבשר (חופרים מעין בור עד תחתית הסיר ושמים חלק מהבשר (ללא נוזלים) בתוך הסיר. מכסים מלמעלה עם הירקות. מבשלים עוד 20 דקות.
7. חמש דקות לפני הסיום מפזרים למעלה ביצה טרופה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון