חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גיבץ בולגרי אמיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את התבשיל אופים בסיר פלא ישן מאלומניות עם תחתית מתכת על הגז. ניתן לאפות בתנור, אבל, לא יוצא ממש אותו טעם!
גיבץ בולגרי אמיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את התבשיל אופים בסיר פלא ישן מאלומניות עם תחתית מתכת על הגז. ניתן לאפות בתנור, אבל, לא יוצא ממש אותו טעם!
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים גדולים קצוצים
כף פפריקה מתוקה
12-10 כפות שמן
1כפית סוכר
1 כפית גדושה מלח
1 ק"ג בשר שריר (מס' 8) חתוך לקוביות בינוניות
5-6 עגבניות בשלות
1 חציל בינוני
2 פלפלים אדומים בינוניים
2 קישואים בינוניים
5 תפוחי אדמה בינוניים
200-300 גר' שעועית ירוקה (אפשר סנפרוסט)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
.מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הפפריקה, המלח והסוכר, ומטגנים עוד דקה מורידים מהאש.
2. מכניסים את הבשר לסיר לחץ, מוסיפים מים עד מעל לבשר. מבשלים עד שהבשר מתרכך (בערך שעה לאחר שרתח.
3. את שאר הירקות חותכים ומערבבים בקערה גדולה.
הערות: את העגבניות חותכים כך שאפשר להוציא את הגרעינים עם הנוזל הנמצא שם (אסור שיהיה נוזל בעגבנייה).
אם משתמשים בשעועית טרייה שמים אותה בשכבה ראשונה בתחתית הסיר משום שהיא מתבשלת הכי לאט. אם השעועית היא סנפרוסט יש להשתמש בשעועית שלמה ולערבב עם שאר הירקות.
4. מסדרים בסיר פלא שכבות בסדר הבא:
בצל מטוגן עם שמן, ירקות ושוב בצל מטוגן וירקות.וכך הלאה.
5. מניחים על הגז את סיר הפלא כששמים תחתית מתכת על מנת שלא יישרף. מבשלים על אש בינונית עד שירקות מתרככים (בערך שעה וחצי שעתיים לא מוסיפים נוזלים!!!).
6. מפנים מקום לבשר (חופרים מעין בור עד תחתית הסיר ושמים חלק מהבשר (ללא נוזלים) בתוך הסיר. מכסים מלמעלה עם הירקות. מבשלים עוד 20 דקות.
7. חמש דקות לפני הסיום מפזרים למעלה ביצה טרופה.
מגיש: סופראמא
מקור:
שתף את המתכון