חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלידה פרסית (ללא ביצים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלידה פרסית נקראת גם : " גלידת פרח וזמיר " brאו Akbar Mashti שהיה מוכר הגלידה הראשון בטהרן , brאו סתם פשוט " גלידת זעפרן " . brניתן לאכול גלידה פרסית עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם איטריות .
גלידה פרסית (ללא ביצים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלידה פרסית נקראת גם : " גלידת פרח וזמיר " brאו Akbar Mashti שהיה מוכר הגלידה הראשון בטהרן , brאו סתם פשוט " גלידת זעפרן " . brניתן לאכול גלידה פרסית עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם איטריות .
הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות חלב
¾ כוס סוכר
4 כפיות אבקת סחלב
¼ כפית חוטי זעפרן ,
מהולים ב- 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) ,
או מי ורדים רגילים .
½ כוס שמנת מתוקה
לקישוט :
2 כפות שבבי פיסטוק קלוף
אופן ההכנה
1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים.
2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב עם כוס חלב חם וסוכר .
3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר
ומרתיחים בערבוב מתמיד עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.
4 . מורידים מהאש .
5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים .
6 . מקררים שעתיים . מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה.
8 .מגישים בין 2 ופלים עגולים .
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור:
שתף את המתכון