הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות חלב
¾ כוס סוכר
4 כפיות אבקת סחלב
¼ כפית חוטי זעפרן ,
מהולים ב- 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) ,
או מי ורדים רגילים .
½ כוס שמנת מתוקה
לקישוט :
2 כפות שבבי פיסטוק קלוף
אופן ההכנה
1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים.
2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב עם כוס חלב חם וסוכר .
3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר
ומרתיחים בערבוב מתמיד עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.
4 . מורידים מהאש .
5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים .
6 . מקררים שעתיים . מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה.
8 .מגישים בין 2 ופלים עגולים .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון