הוראות הכנה
מרכיבים
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
3 גזרים בינוניים
6 חלמונים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
1. בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב עם הגזרים החתוכים דק דק. מניחים לתערובת להצטנן מעט.
2. מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את יתרת החלב. מניחים את התערובת מעל ביין מארי וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא ייסגר.
4. מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקפיא.
5. יש לערבב את התערובת מדי פעם ולהחזיר למקפיא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון