הוראות הכנה
מרכיבים
12-יח' מצות
4-ביצים
2-כפות מים
1-כוס שמן קנולה/סויה לטיגון
מילוי:
½-ק"ג בקר טחון
1-בצל קצוץ
2-שיני שום קצוצות
1-כפית מלח
1-כפית כמון
½-כפית פלפל גרוס
½-כפית פפריקה חריפה/פלפל חריף יבש וטחון
צרור-קטן כוסברה טריה וקצוצה
צרור-קטן פטרוזילה טריה וקצוצה
אופן ההכנה
להרטיב מגבת מטבח במי ברז ולהרטיב היטב גם את המצות.
להניח מצות רטובות על המגבת ולעטוף,להשאיר כך 30 דקות.
הכנת ה מילוי:
לצקת שמן במחבת ולטגן בצל עד לשקיפות.
להוסיף בשר,שום,ירק,תבלינים ולהמשיך לטגן עוד כ 15 דקות..לערבב מידי פעם ולפורר את הבשר(להבה בינונית).
לטרוף את הביצים בתוספת קורט מלח ולהוסיף את המים,לערבב.
לחמם מחבת עם חצי כוס שמן.
לפתוח את המצות,להניח 2 כפות מילוי בקצה ולגלגל.
לטבול בביצה ולטגן בשמן מכל הצדדים עד שמזהיב(2דקות מכל צד).
להוציא ולהניח בכלי מרופד בנייר סופג.
הערה: להוסיף שמן לפי הצורך בטיגון.
חג שמח ובתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי גרוזיני
שתף את המתכון