הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מ- 1/2 לימון
למלית:
2 1/2 כוסות בוטנים )או שקדים(
2 1/2 כוסות פתיתי קוקוס
1/2 כוס סירופ מוכן
1/2 כפית תמצית שקדים
1/4 כוס צימוקים
1-2 חלבונים
20 עלי בריק עגולים קטנים )או עלי פילו מלבניים, חתוכים למלבנים
או לעיגולים בגודל הרצוי לקבלת גלילים בינוניים(
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לסירופ
מבשלים את כל החומרים לסירופ במשך 25 דקות, עד שנותר סירופ צמיג.
המלית:
קולים את הבוטנים בתנור חם ומסירים את הקליפות )אם משתמשים
בשקדים,חולטים במים רותחים במשך 10 דקות ואז מסירים בקלות את
קליפתם(.טוחנים את הבוטנים הקלויים במטחנת בשר או במעבד מזון.
מניחיםבקערה רחבה ומוסיפים את פתיתי הקוקוס וחצי כוס מהסירופ.
מערבבים.
מוסיפים את תמצית השקדים והצימוקים ובוחשים עד שהתערובת
אחידה.
מערבבים בקערית את החלבונים. מניחים על משטח עבודה עלה בריק,
מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומורחים מעט מתערובת
החלבונים.
נוטלים בכפית מעט מן המלית, מניחים על הקצה המקופל של עלה הבריק
ומגלגלים.מתקבל גליל קטן. מורחים את קצהו שוב בחלבון, סוגרים
ומניחיםעל מגש.
מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את גלילי הבריק הממולאים עד לקבלת
גווןחום-זהבהב.
מרתיחים את הסירופ ומנמיכים את האש. מוסיפים את גלילי המקוררים
ומבשליםבתוך הסירופ במשך דקה-שתיים ומוציאים למסננת. מצננים
ושומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון