חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלילי בריק בדבש נוסח יהדות מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלילי בריק בדבש נוסח יהדות מרוקו
גלילי בריק בדבש נוסח יהדות מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלילי בריק בדבש נוסח יהדות מרוקו
הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מ- 1/2 לימון
למלית:
2 1/2 כוסות בוטנים )או שקדים(
2 1/2 כוסות פתיתי קוקוס
1/2 כוס סירופ מוכן
1/2 כפית תמצית שקדים
1/4 כוס צימוקים
1-2 חלבונים
20 עלי בריק עגולים קטנים )או עלי פילו מלבניים, חתוכים למלבנים
או לעיגולים בגודל הרצוי לקבלת גלילים בינוניים(
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לסירופ
מבשלים את כל החומרים לסירופ במשך 25 דקות, עד שנותר סירופ צמיג.
המלית:
קולים את הבוטנים בתנור חם ומסירים את הקליפות )אם משתמשים
בשקדים,חולטים במים רותחים במשך 10 דקות ואז מסירים בקלות את
קליפתם(.טוחנים את הבוטנים הקלויים במטחנת בשר או במעבד מזון.
מניחיםבקערה רחבה ומוסיפים את פתיתי הקוקוס וחצי כוס מהסירופ.
מערבבים.
מוסיפים את תמצית השקדים והצימוקים ובוחשים עד שהתערובת
אחידה.
מערבבים בקערית את החלבונים. מניחים על משטח עבודה עלה בריק,
מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומורחים מעט מתערובת
החלבונים.
נוטלים בכפית מעט מן המלית, מניחים על הקצה המקופל של עלה הבריק
ומגלגלים.מתקבל גליל קטן. מורחים את קצהו שוב בחלבון, סוגרים
ומניחיםעל מגש.
מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את גלילי הבריק הממולאים עד לקבלת
גווןחום-זהבהב.
מרתיחים את הסירופ ומנמיכים את האש. מוסיפים את גלילי המקוררים
ומבשליםבתוך הסירופ במשך דקה-שתיים ומוציאים למסננת. מצננים
ושומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון