עוף צלוי בתערובת תבלינים ספייסית. המקור הוא ג'מייקה ושם צולים אותו בדרך כלל בגריל, אבל בבית אני מכינה אותו בתנור, ויוצא נפלא. brאל תירתעו מרשימת המרכיבים הארוכה, ביקור אחד מסודר בחנות תבלינים טובה יצייד אתכם בכל מה שצריך, ואחר כך תוכלו לשמור את כל המרכיבים במזוה חצי שנה לפחות. מעולה תמיד, אבל איכשהו, בגלל הלהט, במיוחד עם בירה קרה ביום קיץ חם. br
|
|
עוף צלוי בתערובת תבלינים ספייסית. המקור הוא ג'מייקה ושם צולים אותו בדרך כלל בגריל, אבל בבית אני מכינה אותו בתנור, ויוצא נפלא. brאל תירתעו מרשימת המרכיבים הארוכה, ביקור אחד מסודר בחנות תבלינים טובה יצייד אתכם בכל מה שצריך, ואחר כך תוכלו לשמור את כל המרכיבים במזוה חצי שנה לפחות. מעולה תמיד, אבל איכשהו, בגלל הלהט, במיוחד עם בירה קרה ביום קיץ חם. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
למרינדה:
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית פפריקה
1 כפית עלי טימין
4 בצלים ירוקים
1 שורש ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ, קלוף
1-2 או 3 פלפלוני צ'ילי חריפים, נקיים מגרעינים ומהחלקים הלבנים
1.5 כפיות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כפית מלח
2 כפיות רוטב סויה
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף שמן בוטנים או שמן זית
לעוף:
4 כרעי עוף, מחולקות לרגליים ולירכיים
להגשה:
כוסברה, קצוצה
פלפל אדום, קצוץ דק
אופן ההכנה
1. מכינים את המרינדה: מועכים את גרגירי הפלפל האנגלי והשחור בעלי ומכתש, או מניחים על משטח עבודה ומועכים בקת סכין כבדה. שמים במיכל מעבד המזון ומוסיפים את הקינמון, אגוז המוסקט, הפפריקה, הטימין, הבצל הירוק, הג'ינג'ר, הצ'ילי - ומעבדים למחית גרגירית. מוסיפים את הסוכר החום, המלח, רוטב הסויה ומיץ הלימון והשמן ומעבדים עוד זמן קצר.
2. מכינים את העוף: מניחים את נתחי העוף בקערה, יוצקים עליהם את המרינדה, מערבבים, מכסים ושומרים במקרר לפחות 3 שעות (עד לילה שלם).
3. מחממים תנור מראש לטמפ' של 200 מעלות. מרפדים היטב תבנית ברדיד אלומיניום (למה? זו לא המרינדה שהייתם רוצים שתידבק לכם לתבנית!). מעבירים לתבנית את העוף עם המרינדה.
4. צולים את העוף 30 דקות. מנמיכים לחום בינוני (180 מעלות), מברישים שוב את הנתחים במרינדה, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 30-40 דקות עד שהעוף עשוי ובעל מעטה פריך ושחום.
5. להגשה: מפזרים על העוף כוסברה קצוצה ופלפלונים חריפים קצוצים. מגישים עם אורז לבן, או אורז אינדונזי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון