הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קרפיונים
3-4 בצלים בינוניים
3 ביצים קשות
3 ביצים טריות
¼ כוס סוכר
3כפות פירורי קמח מצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לציר:
6 כוסות מים
¼ כוס סוכר
1 כף מלח
1 כפית פלפל לבן
2 בצלים בינוניים פרוסים
2-3 גזרים פרוסים לעיגולים
מים כדי כיסוי הדגים
אופן ההכנה
1. מסירים את ראש הדג.
2. טוחנים את הדג עם העצמות (ניתן לבקש ממוכר הדגים שיטחן לנו אותם)
3. מוסיפים את יתרת החומרים לעיסת הדג הטחונה וטוחנים שוב, רצוי במכונת בשר.
4. להכנת הציר, שמים את המים בסיר גדול, מוסיפים את יתר חומרי הציר, ומביאים לרתיחה.
5. צרים קציצות מהתערובת, מוסיפים לציר, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית.
מגיש:
מקור: המטבח היהודי של שמוליק כהן
שתף את המתכון