הוראות הכנה
מרכיבים
שני דגי דניס בינוניים, שלמים ומנוקים
בסיס למשרה ורוטב:
5 כפות רוטב סויה
5 שיני שום כתושות
2 כפות ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
½ כפית תבלין לדגים
מיץ וקליפה מגוררת, מ-2 לימונים
¼ כוס שמן זית
תוספת לרוטב:
כף שמן שומשום
כפית סוכר חום
½ צרור כוסברה קצוצה דק
½ צרור בזיליקום קצוץ דק
לטיגון:
מעט קמח
שמן לטיגון עמוק
נייר סופג
אופן ההכנה
חורצים בסכין חדה חתכים משני הצדדים של הדגים. מערבבים את חומרי הבסיס למשרה ולרוטב בקערה. מחלקים את התערובת לשניים: ¾ למשרה ו-¼ הנותר לרוטב.
מצרפים את התוספות לתערובות המשרה והרוטב בהתאמה.
מניחים את הדגים בקערה, ומעסים את המשרה לתוך החתכים בדג. מכסים ושומרים במקרר כשעה.
מקמחים כל דג ומנערים את עודפי הקמח. מחממים היטב ווק (או מחבת רחבה) עם שמן לטיגון עמוק. מוציאים את הדגים מן המשרה ומייבשים אותם בנייר סופג. מכניסים בזהירות כל דג בנפרד לשמן החם ומטגנים 3 דקות מכל צד.
מזליפים מעל הדגים את הרוטב.
מגישים על ירקות ירוקים מאודים.
מגיש:
מקור: קיקומן
שתף את המתכון