הוראות הכנה
מרכיבים
6 יח' פילה דניס, אמנון
300 ג"ר ביבי שרימפס
2 לחמניות (קמח מלא) קצוצות דק (רצוי בנות מספר ימים)
1 פלפל אדום קצוץ דק
1/2 פלפל ירוק חריף
4 בצל ירוק קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
50 ג"ר חמאה
אופן ההכנה
1. במחבת עם כף גדושה של חמאה וקמצוץ מלח וקמצוץ פלפל שחור
מטגנים את הביבי שרימפס עד הפיכתם לאדומים או כ 2 דקות (מוצאים ומניחים בצד)
2.באותה מחבת מויספים מעט חמאה ומטגנים כ 1/2 דקה לצד את הפילטים
(מוצאים ומניחים בצד)
3.באותה מחבת עם 1 כף שמן זית מטגנים את קוביות הלחמניות הקצוצות עד גוון חום
(מוצאים ומניחים בצד)
4.באותה מחבת עם 1 כף שמן זית מקפיצים את הפלפל האדום פלפל ירוק חריף בצל ירוק
שיני השום יתרת כפית המלח יתרת הפלפל שחור גרוס עבה
1 כף מיץ לימון
לבנית המנה :
5.בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המלית
6.על תבנית עם נייר אפיה מניחים את הפילטים וומלאים כ 2 ס"מ מהקצה כף גדושה מהמלית
מגלגלים וסוגרים עם קיסם
7. מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים ל 10 דקות
*** לאלה שלא אוכלים פירות ים ניתן להמיר לקוביות פילה דג זהבון מוקפצות בפפריקה מעושנת או קוביות סלמון מעושן או קוביות טונה
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון