הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי בס טריים [ כ200 גרם ליחידה ] שלמים ונקיים .
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
3 כוסות יין לבן יבש
לימון פרוס
50 גרם אגוזי קליפורניה שלמים לקישוט .
למילוי :
150 גרם אגוזי קליפורניה קלויים
3 כות קמח מצה
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר .
5 שיני שום קלופות וקצוצות דק .
חצי כוס מיץ לימון
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
צרור שמיר קצוץ דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט סוכר חום
אופן ההכנה
חורצים שלושה חתכים בגב הדג .
מכניסים בכל חריץ פלח לימון ואגוז אחד .
מרסקים את חומרי המילוי במעבד מזון למחית חלקה .
ממלאים את הדג בחומרי המילוי .
משמנים את הדג בשמן זית ומניחים בתבנית אפיה , מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את היין מעל .
אופים בתנור שחומם ל180 מעלות למשך כ 40 דקות .
מגישים כמנה אישית !
בתאבון
מגיש:
מקור: אלסנברג - משפחתי משודרג
שתף את המתכון