הוראות הכנה
מרכיבים
דג דניס גדול
פירות טרופיים כגון מנגו בננה קרמבולה תפוח עץ אפרסק
1 שוט וודקה
חצי קופסת חלב קוקוס
עלי טימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס
שמן זית טעים
אופן ההכנה
החלק הבעיתי במתכון הוא ניקוי הדג.
קח את הדג הטרי כמובן!!! והסר את הקשקשים .
הכנס מספריים או סכין חדה לאיפוא שהדג משתין,ובעדינות חתוך לכיוון הראש עד הזימים כך שיישארו שני צידי הבטן של הדג ולא לפגוע בראש הדג,
נקה את המעיים והזימים.
כשהדג נקי השכב אותו ןפלט אותו מעצם הגב בלי לפגוע בזנב ובראש .
הפילוט יעשה בסכין חד וגמיש שאותו יש להחליק על עצמות השידרה כך שהבשר ייפרד מהעצם.
לאחר שהסרת את שני הצדדים נתק את השדרה מהזנב ללא פגיעה בו ומהראש ללא פגיעה בו.
המדקדקים יוציאו את העצמות הקטנות שנמצאות לאורך הדג בשני הצדדים בעזרת פינצטה.
קח את התפוח וחתיך ממנו 2 פרוסות עגולות ועל מחבת חמהו טגן אותו קלות עם מעת סוכר ושומן,עד להזהבה.
חתוך את שאר הפירות לפרוסות עגולות.
בסיר קטן חמם את הוודקה עד שהאלכהול מתאדה והוסף את חלב הקוקוס +כפית סוכר חום, קצת ג'ינג'ר קמצוץ כורכום וטיפה מיץ לימון או ליים.לאחר שהרותב מתאדה מעט הורד מהאש.
פזר על הדג ובתוכו מלח פלפל וצילי יבש(שטה )
העמד את הדג על הבטן כך ששני צידי הבטן תומכות בו ומלא אותו בפירות . משח את הראש בשמן זית .
הכנס לתנור ל 12 דק והגש על צלחת כשרוטב הוודקה מסביב לדג.
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון