הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים :
3 דגים לחתוך לחתיכות רחבות.של 3-4 ס"מ
אפשר כמובן אדמונית, קרפיון, אמנון, או מכל דג שאתם אוהבים ומיועד
לבישול.
3 תפוא"ד
3 גזרים גדולים פרוסים גס
1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה קודם
2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
1.5 ראשי שום קלופים
1.5 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כף כורכום
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 חבילה קוסברה קצוצה דק
4 פלפלים חריפים טריים קצוצים לטבעות
אופן ההכנה
אופן הכנה
1.לוקחים את פרוסות הדג ומניחים בסיר מוסיפים 1 כף מלח גס מערבבים
ומניחים ללילה ושוטפים היטב.
2.בסיר רחב ושטוח, רצוי סיר לדגים מניחים שכבה של-
א. 3 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות של כ- 1 סמ" וחצי.
ב. פרוסות גזר, לימון כבוש אם יש לחתוך לחתיכות קטנות, כחופן או שניים , גרגרי חומוס
פלפל אדום 1/2 מכמות השום גם כתוש וגם סתם מקולף .מפזרים מחצית מהפטרוזיליה
והכוסברה. לפזר מעט מעל הירקות לפני הנחת הדג
ג. לוקחים את פרוסות הדג ומסדרים בסיר
ד. מפזרים את את הכורכום המלח הפלפל החריף מעלהדג
ה. לוקחים מחצית מהפפריקה המתוקה והחריפה ומפזרים מעל
ו. להוסיף מים בזהירות מהצד כדי לא לשטוף את התיבול מעל הדג,
למלא מים עד שכמעט יגיע לכיסוי הדגים
ז. להביא לרתיחה על להבה גבוה לכסות ולבשל כ 15 דקות ,
להסיר את המיכסה ולהנמיך את האש לאש בינונית
ח. לוקחים כוס שמן מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים היטב עד שלא נותרו גושים
ושופכים תוך פיזור על הדג מנערים את הסיר כדי שכל השמן התערבב היטב.
ט. ממשיכים לבשל ללא מיכסה עד שנותר 1/3 או פחות מהנוזלים לפי רצונכם
**ישנה חשיבות מרובה, ליציקת רוטב על הדג במשך הבישול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון