הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר פילה מוסר חתוך לרצועות
¼ כוס שמן זית
150 ג"ר (חופן) זיתים שחורים מגולענים מסוג קלמטה
7 שיני שום פרוסות דק
1 בצל יבש קצוץ לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ לטבעות דקות
1 לימונים פרוסים לפרוסות דקות ומגולענים
1 כף כמון
1 כפית פלפל גרוס עבה
½ כפית מלח גס
400 ג"ר פול ירוק
½ כוס יין לבן יבש
½ כוס שמיר קצוץ
1 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1.מניחים מחבת רחבה ועמוקה על להבה גדולה עם ¼ כוס שמן זית ומחממים מעט.
2.מטגנים את הזיתים כ 2 דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד אידוי.
3.מבשלים , במקביל בסיר נוסף, את הפול הירוק עם 1/8 כפית מלח כ 5 דקות.
4.מוסיפים למחבת את הפלפל הירוק ומטגנים כדקה
5.מוסיפים את פרוסות השום והלימונים ומטגנים תוך ערבוב עד אשר הלימון נפרד מקליפתו
והנוזל מזוגג משהו וסמיך.
6.מוסיפים את הכמון המלח הגס והפלפל גרוס ומבשלים כדקה
7.מסננים את הפול הירוק ומוסיפים למחבת מערבבים ומבשלים כדקה
8.מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד רתיחה
9.מניחים מעל את רצועות הדגים מפלפלים וממליחים קמעה.
10.מוסיפים את הכוסברה והשמיר ומנמיכים להבה.
11.מכסים ומבשלים עוד 20 דקות.
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון