חיפוש


דג מוסר-ים עם קרם "קסבייה", ארטישוק ועגבניות צלויות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השף אביב משה ממסעדת מסה, אחראי על אחת המנות הטובות יותר שקיימות בימים אלה בתפריטי מסעדות. לטעמנו מומלץ לתת לו לבשל לכם, אבל אפשר לנסות גם בבית והנה המתכון
הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים נקיים מעצמות של מוסר-ים (כ- 180 גרם כל אחד)
שמן זית
מלח
טימין
קרם ארטישוק:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
1.5 ליטר ציר ירקות
100 מ"ל שמנת מתוקה
מיץ לימון מלימון אחד
מלח
תוספת ארטישוק:
2 ארטישוק קלופים (לבבות)
2 עגבניות ללא קליפה וגלעינים (פילה)
2 בצלים ירוקים חתוכים ברוחב 5 ס"מ (כולל הלבן)
2 שיני שום פרוסות
2-3 עלי מרווה
כף עלי זעתר טרי
מיץ לימון
אופן ההכנה
דגים –
1. משמנים בשמן זית, ממליחים, זורים טימין.
2. צולים במחבת כ- 2-3 דקות
קרם ארטישוק –
1. מבשלים ארטישוק ירושלמי עד לריכוך בנוזל הירקות.
2. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מוסיפים שמנת, לימון ומלח.
תוספת ארטישוק –
1. חולטים את הארטישוק כ- 5 דקות במים חמים.
2. מטגנים שום, מוסיפים עגבניות, בצלים ושאר המצרכים.
3. מוסיפים את הארטישוקים החלוטים. מתבלים במלח ולימון.
אופן ההגשה:
במרכז הצלחת מניחים את קרם הארטישוק, מעל תוספת הארטישוק ומעל את פילה הדג.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות שף אביב משה ומסעדת מסה
שתף את המתכון