הוראות הכנה
מרכיבים
דג מלוח מטיאס שלם
בצל לבן או סגול
כ-3 כפות מיונז אמיתי או שמנת חמוצה של פעם
קורט פלפל שחור.
קורט סוכר לבן
2 כפות חומץ הדרים
שמיר קצוץ לקישוט
אופן ההכנה
לפתוח את הבטן להוציא הכל לשטוף היטב ולהשרות את הדג כשעה במים להחליף מידי פעם
את המים. במידה ויוצא חלב לפתוח את הקרום לערבב עם קצת סוכר ולהוסיף למיונז
להוריד את העור מהדג לפתוח מהצד של עמוד השדרה לאורך הדג ולהוציא את עמוד השדרה
עם שאר העצמות של הדג בעדינות שהדג לא יאבד את צורתו.
לחתוך לפרוסות של ס"מ את הדג.
לחתוך את הבצל לחצי ואחר כך לפרוסות דקות ביותר להויסף לדג ביחד עם החומץ והפלפל
והסוכר השחור לערבב בעדינות ולהוסיף את המיונז או השמנת החמוצה.
לסגור היטב בקופסא ולהכניס למקרר לכמה שעות
להגיש על צלחת הגשה ולפזר מעל שמיר טרי קצוץ.
נשמר במקרר עם המיונז בלבד ימים ספורים בלבד.
מגיש:
מקור: פולני
שתף את המתכון