הוראות הכנה
מרכיבים
60 גרם שמרים
½ כוס מים פושרים
½ 1 כוסות חלב מורתח ומקורר
½ כוס סוכר
½ כפית מלח
2 ביצים
1/3 כוס שמן
5 כוסות קמח מנופה
לזיגוג :
½ כוס חמאה מומסת
2 כוסות אבקת סוכר
½ 1 כפיות תמצית וניל
4 כפות מים חמים
לטיגון
1 ליטר שמן
אופן ההכנה
1 ממיסים את השמרים במים הפושרים ומעבירים לקערת המערבל עם וו הלישה (לחלופין אפשר להשתמש במעבד מזון עם להב הפלסטיק).
מוסיפים את החלב, הסוכר והביצים ולשים 30 שניות במהירות נמוכה. מגבירים למהירות בינונית, ולשים כ-2 דקות נוספות, תוך הוספת שתי כוסות מהקמח. מפסיקים את פעולת המערבל, ומקפלים ידנית את שארית הקמח אל תוך הבצק. מכסים את הקערה ומשהים להתפחה כשעה.
2 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1.5 ס"מ וקורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 4 ס"מ. באמצעות כוסית קורצים במרכז כל עיגול "חור" שגודלו כמחצית מקוטר העיגול החיצוני. מכסים ומשהים לתפיחה כחצי שעה נוספת.
3.מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים הטבעות כדקה מכל צד, עד להזהבה. מוציאים, מניחים על מגבות נייר ומשהים לצינון.
4 הזיגוג: שמים את מרכיבי הזיגוג בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שנוצר מרקם אחיד. טובלים את הדונאטס בנוזל החם מצדם האחד בלבד, ומניחים לצינון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון