הוראות הכנה
מרכיבים
דייסת קרמל
לדייסה
8 כפות סולת מלאה
4 כוסות חלב
1 שקיק סוכר וניל
קמצוץ מלח
חופן צימוקים
אגוזים, שקדים קצוצים לפי הטעם
חומרים לקרמל
1/2 חבילה חמאה
4 כפות סוכר חום דמררה
2 כפות דבש או סילאן
אופן ההכנה
להכנת הדייסה
1.להרתיח את החלב ולהנמיך את האש .
2.להוסיף את הסולת לאט תוך ערבוב , להביא לרתיחה נוספת תוך ערבוב .
3.לבשל על אש קטנה עד שמסמיך .
4.להוסיף את הקרמל ולערבב היטב ראה אופן הכנה למטה)
5.לפזר מעל צימוקים אגוזים ושקדים
לגירסה הקרה
1. לאחר שלב מס 3 לצקת לקערית הגשה ולשפוך מעל את הקרמל . אפשר גם לערבב את מחצית הקרמל בתוך הדייסה ובחצי השני למזוג מעל . לפזר מעל את הצימוקים והשקדים.
להכנת הקרמל
במחבת להמיס את החמאה סוכר והדבש ולבשל עד הסמכה בדרגה של טופי כשמוכן
להעביר מידית לדייסה בעודה חמה מאוד ולערבב היטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון