הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי דניס, במשקל 200-250 גרם כ"א
1 כוס יין מירין יפני
חצי כוס סאקי (יין אורז)
2 כוסות ממרח מיסו (ניתן להשיג בחנויות המתמחות באוכל אוריינטלי)
1 כוס סוכר
עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
יוצקים את היינות (סאקי ומירין) לסיר קטן או מחבת, מרתיחים במשך כחצי דקה על אש בינונית כדי לאדות את האלכוהול. אפשר לבשל "א-פלמבה" (בלהבה) ע"י הטיה עדינה של הסיר מעל הלהבה כדי להבעיר את היינות בסיר.
מוסיפים לסיר את ממרח המיסו ומערבבים היטב עד שהוא נמס לחלוטין.
מגבירים את הלהבה לחום גבוה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצרה אמולסיה אחידה.
מורידים מהאש, ומניחים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת הדג: שוטפים את נתחי הדג ומייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. מניחים בקערה ומושחים היטב ברוטב. שומרים כמה כפות רוטב בצד עבור ההגשה. עוטפים את הקערה היטב בניילון נצמד, מכניסים למקרר ליומיים-שלושה. חשוב לתת לדג לשרות במרינדה במשך מספר ימים כדי לספוג את הטעמים.
הבישול: מדליקים את התנור במצב גריל, ונותנים לו להגיע לחום מקסימלי (תוך כרבע שעה). מסירים את עודפי המרינדה מנתחי הדג (אבל שומרים את העודפים), ומניחים מתחת לגריל (על רשת - מומלץ לשים מתחת תבנית שתקלוט טפטופים). צולים שתיים-שלוש דקות, עד שהדג מקבל גוון שחום ויפה. מוציאים את הדגים, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות וממתינים כאשר הדלת פתוחה כדי שהחום יווסת. מכניסים את הדג חזרה פנימה ומבשלים עד שבשר הדג נותר מעט שקוף במרכז, 10 עד 15 דקות.
מגישים ומקשטים עם הרוטב שנותר בצד ועם כמה עלי פטרוזיליה שלמים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון