הוראות הכנה
מרכיבים
דג דניס פרוס לפרפר, אפשר גם להשתמש בדג שלם ולחרוץ בו חריצים בשני צדדיו.
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
25 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תבלין קארי אדום
5 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים גריל לחום גבוה מאוד ומשמנים אותו היטב ( אפשר גם בזה שנמצא בתנור).
מנחים את הדג כמו שהוא על הגריל או על רשת מתחת לגריל הביתי
צולים את הדג על הגריל 4 דקות מכל צד, כשנזהרים בהיפוך ומשתמשים בשתי כפות רחבות לצורך זה.
בינתיים מכינים את הרוטב:
ממיסים את החמאה בימחבת, ביחד עם השום הכתוש. כשהחמאה נמסה ומתחילה להעלות קצף, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-20 שניות, עד שעולה ניחוח עז של תבלינים.
מוסיפים את השמנת, וכשהיא מסמיכה מעט (כ-2 דקות) מתבלים במלח ופלפל.
לפני שמורידים מהאש מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים.
אפשר לצקת את הרוטב ישירות על הדג, ואפשר להגיש אותו בצד הדג.
מגיש:
מקור: רון שפאץ כהן, ל-ווי נט
שתף את המתכון