חיפוש


דניס בקארי תאילנדי- בנוסח מסעדת ג'קו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הרוטב הקלאסי של שמנת וחמאה מקבל חיזוק מהמזווה התאילנדי המשובח על מחית קארי מלאת טעם וחריפות. brהתהליך אירופאי במהותו, אבל הטעם אסיאתי למהדרין.
הוראות הכנה
מרכיבים
דג דניס פרוס לפרפר, אפשר גם להשתמש בדג שלם ולחרוץ בו חריצים בשני צדדיו.
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
25 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית תבלין קארי אדום
5 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים גריל לחום גבוה מאוד ומשמנים אותו היטב ( אפשר גם בזה שנמצא בתנור).
מנחים את הדג כמו שהוא על הגריל או על רשת מתחת לגריל הביתי
צולים את הדג על הגריל 4 דקות מכל צד, כשנזהרים בהיפוך ומשתמשים בשתי כפות רחבות לצורך זה.
בינתיים מכינים את הרוטב:
ממיסים את החמאה בימחבת, ביחד עם השום הכתוש. כשהחמאה נמסה ומתחילה להעלות קצף, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-20 שניות, עד שעולה ניחוח עז של תבלינים.
מוסיפים את השמנת, וכשהיא מסמיכה מעט (כ-2 דקות) מתבלים במלח ופלפל.
לפני שמורידים מהאש מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים.
אפשר לצקת את הרוטב ישירות על הדג, ואפשר להגיש אותו בצד הדג.
מגיש: שרון שני
מקור: רון שפאץ כהן, ל-ווי נט
שתף את המתכון