הוראות הכנה
מרכיבים
דגי דניס 250 גרם כל אחד
8 ענפי טימין
6 שיני שום פרוסות
2 לימונים פרוסים
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
החומרים לרוטב:
3 גביעי שלי יוגורט
חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל צילי קצוץ
2 לימונים כבושים קצוצים גס
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית אפייה בשמן זית.
2. ממליחים ומפלפלים את הדגים מבפנים ומבחוץ.
חורצים את הדגים ומסדרים בתוך החריצים ובבטן הדג את ענפי הטימין, השום ופרוסות הלימון.
3. מורחים היטב את הדגים בשמן זית.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדגים כ-13 דקות, עד שבשר הדג הופך לבן ועורו זהוב. אפשר להפוך את הדג אחרי 10 דקות ולהמשיך בצלייה.
5. בזמן צליית הדגים מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם השום הקצוץ, הצילי, הפטרוזיליה והלימון הכבוש. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הדגים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון