חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


החומוס שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החומוס שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1/2 ק"ג חומוס יבש מהזן הקטן
2 פלפלונים שיפקה מוחמצים
8 שיני קונפי שום
1/2 כוס טחינה גולמית
2 פרוסות של לימון כבוש
אופן ההכנה
ההכנה
משרים את החומוס למשך הלילה (או 12 שעות)
שוטפים היטב את החומוס
מעבירים את החומוס לסיר מלא מים, ומבשלים עד לקבלת חומוס רך.
לאחר שהחומוס רך עד מתפרק למגע. מסננים אך לא לחלוטין. שומרים מעט גרגירים מבושלים בצד ואת השאר מעבירים למעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת אחידה.
לטחון את החומוס והשום הרך עם פרוסות הלימון הכבוש והפלפלונים במעבד מזון. רצוי ללא הוספת נוזלי הבישול ועד קבלת ממרח חלק.
התחלתי בכפות ספורות של גרגירי חומוס בתוספת של מעט מאוד נוזלים (פחות מכף) . לאחר טחינה ראשונית הוספתי עוד כפות ספורות של גרגירי חומוס וטיפת נוזלים עד שכל החומוס הפך לממרח חלק. שמרתי מעט גרגירי חומוס מבושלים בצד להגשה.
להמשיך לטחון את ממרח החומוס עד שמרקמו חלק.
מוסיפים את הטחינה הגולמית מערבבים היטב,
מעבירים לצלחות אישיות כמות נאה ממחית החומוס, מעליה מפזרים מעט גרגירי חומוס ורוטב תתבילי. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובוזקים מעל שמן זית
לרוטב התתבילי
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות דק
1/3 כוס מיץ לימון
1/2כוס שמן זית
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
מגיש: elig
מקור:
שתף את המתכון