הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
ל 6 מנות (במשקל 250 גרם כל אחת)
1.5 ק"ג אונטר-ריב (הנתח בין הצוואר לאנטריקוט) טחון גס
שמן זית
2 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
2 כפות קוניאק
שמן לטיגון
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. מחממים במחבת מעט שמן זית. מטגנים בצל עד שהוא שקוף. מסננים ומצננים.
מקפלים את הבצל לבשר.
2. מתבלים בקוניאק, מלח ופלפל. יוצרים 4 קציצות (אפשר להכין עם רינג להמבורגר)
3. מחממים שמן במחבת. סוגרים את ההמבורגר כדקה מכל צד.
4. מעבירים את ההמבורגרים לגריל פחמים או מצלה (משטח צלייה) חם. צולים
דקה-שתיים, עד שהשוליים נראים מוכנים וצבע הבשר משתנה. הופכים
ומטגנים גם את הצד השני.
5. מגישים בתוך לחמנייה עם ירקות ומלפפון כבוש.
להגשה:
חסה, פרוסות עגבנייה, טבעות בצל, מלפפונים כבושים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון