הוראות הכנה
מרכיבים
כלי חרס קטנטנים אישיים לאפייה ("קוקוטים לסופלה" אישי)
300 גרם שוקולד מריר משובח (50 אחוז מוצקי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינדט)
300 גרם חמאה
6 חלמונים
6 ביצים שלמות
400 גרם סוכר
160 גרם קמח מנופה
מעט אבקת סוכר לקישוט
מעט קמח לקימוח
15 קוביות שוקולד מריר משובח
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.
ב"באן מארי" (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים.
שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה.
משמנים ומקמחים היטב את ה"קוקוטים", ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל "קוקוט" בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל ,"קוקוט" מטביעים קוביית שוקולד.
אופים בתנור החם 10-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את ה"קוקוטים" ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או "קרם אנגלייז".
מגיש:
מקור: מסעדת קבלייר
שתף את המתכון