הוראות הכנה
מרכיבים
כ-350 גרם זיתים מגולענים
1 כף שמן לטיגון
3 שיני שום שלמות, קלופות
100 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות קלופות, מגוררות דק
חצי כוס מים
1 כפית מרק תיבול עוף אמיתי - אסם
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כף פטרוסלינון טרי קצוץ
רבע כפית כמון
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מסננים את הזיתים וחולטים במים רותחים למשך שעה, להפיג את המליחות.
2. מחממים את השמן בסיר קטן, על להבה בינונית, ומטגנים בו את הזיתים ושיני השום 2 דקות.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המגוררות והמים, ומערבבים. מתבלים במרק התיבול, הפפריקה, הפטרוסלינון, הכמון והפלפל, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
4. מבשלים כ-40 דקות, ובוחשים מדי פעם. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון