הוראות הכנה
מרכיבים
4 בננות
50 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
3 כפות חלב
כוס סוכר
קורט מלח
אבקת סוכר.
אופן ההכנה
אופן ההכנה: פורסים 3 מהבננות לפרוסות ומטגנים אותן במחצית מכמות החמא
ה עד שהן משחימות קלות.
בינתיים טורפים את החלמונים עם החלב, מחצית מכמות הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת בהירה.
מקציפים את החלבונים אם יתר הסוכר לקצף מוצק ומקפלים לתוכו את תערובת החלמונים. מחממים את האסכלה (גריל) או את חלקו העליון של תנור חשמלי לחום מקסימלי.
מוציאים את הבננות המטוגנות מהמחבת וממיסים בה את יתר החמאה. יוצקים לתוך המחבת את תערובת הביצים ומטגנים עד שהתחתית משחימה ונקרשת.
מעבירים את החביתה אל מתחת לגריל למספר דקות עד שהיא תופחת ומזהיבה, מפזרים אבקת סוכר ומניחים על מחציתה את הבננות המטוגנות. מקפלים את חציה על המלית ,זורים למעלה אבקת סוכר ומקשטים בפרוסות של הבננה הנותרת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון