לאחר שעברתי על המתכונים באתר ולא מצאתי את מבוקשי, ולאחר שהמתכון של החומוס היפואי לא נראה כמתכון שאותו אני מחפש, ולאחר שמחקו לי את הבקשה הקודמת ( לא יפה, שאלתי במקום הנכון) אני שואל שוב. brכבר הרבה זמן אני ממש רוצה לדעת איך עושים חומוס חם עם גרגירים, כמו במסעדות הידועות. brאני מדבר על חומוס חם כמו אצל סעיד בעכו, או אבו אדהם שבכפר יסיף או ארזים בשלומי, אלו שמות המקומות שם ממש נהנתי מהחומוס אבל אני בטוח שיש עוד מקומות טובים. brבכולם יש איזה מאפיין או מרכיב ( האמת נראה לי שזה ביצה קשה) שהופך אותו למדהים... brתודה מראש. br brנותנת כאן מתכון המשולב בין הכמויות של חיים כהן, לבין הטכניקה של ערביי ירושלים כפי שלמדתי.
|
|
לאחר שעברתי על המתכונים באתר ולא מצאתי את מבוקשי, ולאחר שהמתכון של החומוס היפואי לא נראה כמתכון שאותו אני מחפש, ולאחר שמחקו לי את הבקשה הקודמת ( לא יפה, שאלתי במקום הנכון) אני שואל שוב. brכבר הרבה זמן אני ממש רוצה לדעת איך עושים חומוס חם עם גרגירים, כמו במסעדות הידועות. brאני מדבר על חומוס חם כמו אצל סעיד בעכו, או אבו אדהם שבכפר יסיף או ארזים בשלומי, אלו שמות המקומות שם ממש נהנתי מהחומוס אבל אני בטוח שיש עוד מקומות טובים. brבכולם יש איזה מאפיין או מרכיב ( האמת נראה לי שזה ביצה קשה) שהופך אותו למדהים... brתודה מראש. br brנותנת כאן מתכון המשולב בין הכמויות של חיים כהן, לבין הטכניקה של ערביי ירושלים כפי שלמדתי.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' גרגירי חומוס שהושרו במשך לילה בהרבה מים
1. כפית אבקת אפייה
4. כפות טחינה גולמית
מלח
אופן ההכנה
מסננים את החומוס ומבשלים על אש גבוהה כשעה+ עם אבקת האפייה עד שהחומוס מתרכך.
חשוב לכפות את הקצף מהסיר כל הזמן.
מסננים ושומרים את מי הבישול.
שומרים חלק מגרגירי החומוס בצד.
מכניסים את החומוס והטחינה ומרסקים במעבד מזון, מוסיפים מי בישול כדי להגיע למרקם דליל יותר. מתבלים במלח.
ניתן להוסיף מיץ לימון לפי הטעם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון