חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה אווז ברוטב תפוזים, זנגביל ושום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה אווז ברוטב תפוזים, זנגביל ושום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז
מיץ מ-3 תפוזים
גרידת תפוז מחצי תפוז
1 כפית זנגביל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
¼ כוס מים
אופן ההכנה
חורצים את העור על חזה האווז בצורת שתי וערב. מניחים את האווז על מחבת עם צד העור כלפי מטה ומטגנים עד השחמה ופריכות של העור. הופכים את האווז ומטגנים עד להשחמה. מוציאים את האווז מהמחבת ומניחים בצד. נפטרים מעודף השומן במחבת (אך לא מהמשקעים). מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים לה את השום והזנגביל. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים גם את גרידת התפוז. מערבבים עוד חצי דקה ומוסיפים את מיץ התפוזים והמים. מרתיחים ומעבירים לאש נמוכה. מחזירים את האווז למחבת כאשר צד העור כלפי מעלה ומבשלים כרבע שעה. מעבירים לקופסא (האווז והרוטב) ללילה למקרר. לפני ההגשה מחזירים למחבת לחימום הרוטב והאווז. פורסים את חזה האווז.
מניחים את פרוסות חזה האווז על צלחת הגשה מעוטרת בעלים ירוקים ויוצקים מעל את כל הרוטב שנותר במחבת.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון