הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג חזה עוף
חצי כוס שקדים
חצי כוס תמרים יבשים
חצי כוס צימוקים שחורים
בטטה אחת גדולה
250 מ"ל חלב קוקוס
כפית קארי צהוב
2 כפות חמאת בוטנים (אפשר גם עם חתיכות הבוטנים)
2 בצלים גדולים
חצי כוס יין אדום (עדיף מתוק של הקידוש )
2 שיני שום .
אופן ההכנה
משרים את הצימוקים בתוך יין אדום (שיכסה את הצימוקים) למשך חצי שעה עד שעה.
מבשלים את הבטטות במים רותחים (בערך חצי שעה או עד אשר רכות אבל לא מתפרקות , אפשר לנעוץ מזלג לבדוק )
חותכים את העוף לחתיכות קטנות ומטגנים עד לגוון צהוב . (כחמש עד עשר דקות ).
בסיר בינוני שופכים את החלב קוקוס עד לרתיחה מוסיפים את הקארי והחמאת בוטנים ומערבבים ומורידים מהאש .
לחתוך את הבטטות והבצלים לריבועים קטנים .
במחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה ואז מוסיפים את הבטטות ,השום והשקדים לעוד כ 5 דקות הכל על אש גבוהה.
מעבירים את כל התערובות למגש עם העוף ומוסיפים מעל את הצימוקים (לאחר שסוננו מהיין)
אופים על 180 מעלות צלזיוס למשך שעה .
מידי פעם לערבב.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון