הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם אטריות אורז
2-3 כוסות שמן לטיגון עמוק
חזה עוף שלם חתוך לקוביות גדולות
125 גרם בקר חתוך
4-5 שרימפס חצויים
4 שיני שום קצוצות דק
¼ כוס נבטים
3 ביצים מקושקשות
¼ כוס חומץ
¼ כוס מי דגים
1/3 כוס סוכר
½ כפית אבקת צ'ילי
עלי כוסברה טריים
אופן ההכנה
משרים את אטריות האורז במים קרים עד שיתרככו.
מייבשים אותם מספר שעות.
מטגנים את האטריות בשמן עמוק, כמות קטנה בכל פעם עד שיהיו פריכות וזהובות.
מייבשים במגבת ומניחים בצד.
מקפיצים את השום, מוסיפים את העוף, השרימפס, הבקר (או החזיר) כ- 5 דקות.
מוסיפים מעט מלח.
בוחשים פנימה את הביצים וממשיכים לבשל עד שיתייצבו.
מוזגים את החומץ בצד המחבת, את מי הדגים, הסוכר ומערבבים הכל. ממשיכים לבשל עד שכמעט כל הנוזלים יתאדו.
לבסוף, מוסיפים את אבקת הצ'ילי. מנמיכים את החום ומערבבים פנימה את אטריות האורז.
מערבבים היטב.
מגישים עם נבטים טריים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון