הוראות הכנה
מרכיבים
3 שורשים של חזרת
5-6 סלק אדום
1 כוס חומץ הדרים
מלח,סוכר לפי הטעם
אופן ההכנה
להשרות את החזרת עם קליפה יום יומים במים ולהחליף מידי פעם את המים.
לבשל את הסלק עם קליפה במים עד שיהיו רכים אבל לא רכים מידי (כשעה)
לקלף את החזרת לחתוך לעגולים שנכנסים לטוחן חשמלי או ידני .
לקלף את הסלק לחתוך לחתיכות שנכנסות לטוחן
לטחון את החזרת ולהוסיף את הסלק ( מי שאוהב חריף שיוסיף פחות סלק או יותר סלק לפי הטעם).
להוסיף חומץ מלח וקצת סוכר לפי הטעם
אפשר לעשות 2 סוגים אחד חריף ואחד פחות חריף (לפי כמות הסלק)
לשים בצנצת סגורה היטב במקרר . לשמירה לטווח ארוך להוסיף עוד חומץ
מגיש:
מקור: פולני
שתף את המתכון