הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
¼2 כוסות מים פושרים
1 ביצה
¼ כוס שמן
½ כף מלח
1 כף סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפיה
תבנית אפיה מלבנית
אופן ההכנה
שמים את הקמח לקערה ועושים גומה בדופן הקערה ובה שמים את השמרים עם הסוכר ומעט מהמים, ממתינים 5 דקות (לרוב יווצרו בועות קטנות, ניתן לכסות את השמרים עם מעט קמח כדי לראות את הבועות יותר טוב).
מוסיפים את המלח, השמן, הביצה והמים ולשים עד ליצירת בצק אחיד ( במקרה הצורך מוסיפים מעט קמח או מים).
מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפיחה. עד שהבצק מכפיל את עצמו.
מוציאים בעדינות את הבצק שתפח על משטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים שווים, את החלקים רצוי לשזור לצורת צמה (חלת צמה תהיה יפה יותר) ולהניח על התבנית ולכסות לתפיחה נוספת. ניתן למרוח על הבצק ביצה ברגע שמניחים אותו בתבנים ולפזר מעל סומסום .
בהצלחה ובתאבון
מגיש:
מקור: בית אמא
שתף את המתכון