חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל אחד צריך חלה על שולחן שבת אז למה לא להכין אותה לבד.
חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל אחד צריך חלה על שולחן שבת אז למה לא להכין אותה לבד.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
¼2 כוסות מים פושרים
1 ביצה
¼ כוס שמן
½ כף מלח
1 כף סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפיה
תבנית אפיה מלבנית
אופן ההכנה
שמים את הקמח לקערה ועושים גומה בדופן הקערה ובה שמים את השמרים עם הסוכר ומעט מהמים, ממתינים 5 דקות (לרוב יווצרו בועות קטנות, ניתן לכסות את השמרים עם מעט קמח כדי לראות את הבועות יותר טוב).
מוסיפים את המלח, השמן, הביצה והמים ולשים עד ליצירת בצק אחיד ( במקרה הצורך מוסיפים מעט קמח או מים).
מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפיחה. עד שהבצק מכפיל את עצמו.
מוציאים בעדינות את הבצק שתפח על משטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים שווים, את החלקים רצוי לשזור לצורת צמה (חלת צמה תהיה יפה יותר) ולהניח על התבנית ולכסות לתפיחה נוספת. ניתן למרוח על הבצק ביצה ברגע שמניחים אותו בתבנים ולפזר מעל סומסום .
בהצלחה ובתאבון
מגיש: natali
מקור: בית אמא
שתף את המתכון