חיפוש


חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה גדולה בתבנית 12X40 או 2 קטנות
הוראות הכנה
מרכיבים
5כוסות קמח לבן
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
5 כפות שמן חמניות
1 כף שמן בוטנים
6 כפות סוכר לבן
כף שטוחה מלח
עד 2 כוסות מים פושרים
1 ביצה טרופה
שומשום, קצח או פרג לקישוט
אופן ההכנה
שמים במערבל את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח ואת רוב הביצה הטרופה מלבד מעט ממנה שמשאירים בצד למריחה על החלה המוכנה.
את המים מוסיפים תוך כדי לישה ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מכסים ומשאירים במקום חמים לתפוח עד שנפח הבצק יוכפל.
פותחים את הבצק על קמח או שמן ומכינים 3 צמות אותן קולעים לחלה.
שמים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אם התבנית שלכם קטנה הכינו 2 חלות בתבניות קטנות יותר!
מברישים בביצה ובוזקים שומשום למעלה.
משאירים כ 20 דקות נוספות לתפיחה ואופים בחום 200 מעלות כ35-45 דקות עד שהבית מלא בריח נפלא וצבע החלה בתנור חום יפהפה!
כשהחלה אפויה מוציאים אותה מהתבנית עם הנייר ומשאירים בתנור למספר דקות נוספות שגם החלק התחתון יקבל צבע.
לקרר מחוץ לתנור!
מגיש: oritt
מקור: אורית
שתף את המתכון