חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין עירקי ("טבית")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ב"טבית" אין הרבה מים, מה שיוצר אורז פריך ומעט חרוך למעלה, brבניגוד לתוצאה הדייסתית שח החמין העירקי המסורתי. br
חמין עירקי ("טבית")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ב"טבית" אין הרבה מים, מה שיוצר אורז פריך ומעט חרוך למעלה, brבניגוד לתוצאה הדייסתית שח החמין העירקי המסורתי. br
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים קצוצים
3 עגבניות, בשלות קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
מלח, פלפל
בהרט, הל טחון, קורט קינמון, פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
1 עוף שלם (אפשר להוסיף קובית בשר בקר)
1 ק"ג אורז, שטוף
1 כוס מים
6 ביצים
החומרים למלוי העוף:
בשר בקר קצוץ דק
½ כוס אורז שטוף
1 בצל, קצוץ דק
1 עגבניה מגורדת
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן
מלח , פלפל שחור וקינמון, לפי הטעם
כלים:
סיר מתכת גדול וכבד (שיכול להכנס לתנור)
אופן ההכנה
מאדים את הבצלים במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שמתרככות. מוסיפים רסק ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים. מבשלים, תוך ערבוב עד שהמים נספגים ומכבים את האש.
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
ובינתיים מערבבים יחד את חמרי המלוי של העוף וממלאים את העוף (לא לדחוס). שמים במרכז הסיר , מעל לאורז , את העוף הממולא (אפשר להוסיף מספר תפוחי אדמה מתובלים במלח ופלפל) מכסים עם ניר אפייה ומעל מניחים את הביצים.
מכניסים לתנור חם (200°c) ואופים במשך ½ שעה. מנמיכים את חום התנור ל-100°c ומשאירים את החמין למשך כל הלילה. סה"כ 18 שעות אפייה.
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון