הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים קצוצים
3 עגבניות, בשלות קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
מלח, פלפל
בהרט, הל טחון, קורט קינמון, פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
1 עוף שלם (אפשר להוסיף קובית בשר בקר)
1 ק"ג אורז, שטוף
1 כוס מים
6 ביצים
החומרים למלוי העוף:
בשר בקר קצוץ דק
½ כוס אורז שטוף
1 בצל, קצוץ דק
1 עגבניה מגורדת
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן
מלח , פלפל שחור וקינמון, לפי הטעם
כלים:
סיר מתכת גדול וכבד (שיכול להכנס לתנור)
אופן ההכנה
מאדים את הבצלים במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שמתרככות. מוסיפים רסק ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים. מבשלים, תוך ערבוב עד שהמים נספגים ומכבים את האש.
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
ובינתיים מערבבים יחד את חמרי המלוי של העוף וממלאים את העוף (לא לדחוס). שמים במרכז הסיר , מעל לאורז , את העוף הממולא (אפשר להוסיף מספר תפוחי אדמה מתובלים במלח ופלפל) מכסים עם ניר אפייה ומעל מניחים את הביצים.
מכניסים לתנור חם (200°c) ואופים במשך ½ שעה. מנמיכים את חום התנור ל-100°c ומשאירים את החמין למשך כל הלילה. סה"כ 18 שעות אפייה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון