הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם בשר בקר (חלק שמתאים לבישול ארוך כמו פילה מדומה, שריר הזרוע וכו') חתוך לקוביות
½ ק"ג גריסי פנינה (גריסים) שטופים ונקיים
½ ק"ג חומוס יבש שהושרה לילה שלם
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1 קישקע (מעיים ממולאים) מנוקב במזלג
5 ביצים קשות
1 כוכב אניס
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה
מחממים בסיר רחב וגדול (שגם יכול להיכנס לתנור) את השמן. אוטמים את הבשר היטב מכל הכיוונים ומוציאים החוצה. מכניסים את הבצלים לסיר ולאחר חצי דקה מוסיפים את היין. מגרדים בעזרת כף עץ את המשקעים שנוצרו מטיגון הבשר. מוסיפים את הגריסים והחומוס ומוסיפים מים כדי כיסוי. מבשלים ביחד כחמש דקות ומוסיפים את הבשר, תפוחי האדמה, האניס, מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים היטב. מוסיפים את הביצים הקשות והקישקע. מביאים לרתיחה, מוסיפים עוד כוס וחצי מים, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה מעלות למשך הלילה (כשמונה שעות).
למחרת נותנים לזה לנוח עד למועד ההגשה. מגישים חם או פושר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון