חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חסה ממולאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סבתי, עליה השלום, היתה מכינה מתכון זה משאריות המרור לאחר ליל הסדר. להפתעתי, br יוצא טעים מאד. brאז מי אמר שלא ניתן לנצל היטב את החסה?
חסה ממולאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סבתי, עליה השלום, היתה מכינה מתכון זה משאריות המרור לאחר ליל הסדר. להפתעתי, br יוצא טעים מאד. brאז מי אמר שלא ניתן לנצל היטב את החסה?
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חסה מופרדת לעלים ושטופה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 עגבנייה קצוצה
6 כפות שמן
חצי כוס אורז
1 כפית מלח
1 בצל פרוס
1 עגבנייה פרוסה
1 כף רסק עגבניות
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפת פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים מחצית מהשמן במחבת. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה יחד. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומטגנים עוד דקה ביחד. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד תוך כדי פירור הבשר הטחון לפירורים כדי שלא ישארו גושים. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח, הכורכום, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחמש דקות יחד. מסירים מהאש ומצננים.
חולטים את עלי החסה. יוצקים את שארית השמן לסיר. מניחים מעל את הבצל. מניחים מתערובת הבשר על עלה חסה ומגלגלים לקבלת ממולא. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים העלים או המלית. מניחים את הממולאים בסיר בצפיפות אחד לשני. מפזרים מעל את העגבנייה הפרוסה. מדללים את הרסק במעט מים ויוצקים מעל הכל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש לבישול למשך כשעה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון