הוראות הכנה
מרכיבים
תלוי בכמות האורחים בד"כ חצי חציל לסועד
1. חצילים
2. שום
3. עגבניות טריות רכות
4.פלפל חריף ירוק
5.בשר טחון 1 ק"ג
6.מלח
7.פלפל
8.אבקת מרק עוף
9. פפריקה
10. רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. לוקחים את החצילים חוצים אותם לחצי ממליחים אותם לחצי שעה עד שכל המרירות יוצאת מהם.
2. מקלפים שיני שום בערך 5 ולוקחים 3 עגבניות גדולות , פלפל ירוק חריף ואת כל זה שמים במיקסר ידני ומרסקים עד לקבלת תערובת של רסק עגבניות למלווח .
3. שמים שמן במחבת כשהשמן חם שמים את תערובת העגבניות ומוסיפים מלח ,פלפל, אבקת מרק , פפריקה , וקצת רסק כשהתערובת מוכנה לכבות ולהמשיך הלאה
4. במחבת שמים קצת שמן וכשהשמן חם שמים את הבשר הטחון עד שהבשר מבושל , מלח, פלפל ואז לוקחים 2 מצקות של מרק מתערובת העגבניות ומערבבים עם הבשר
5. לוקחים את החצילים מורידים מהם את המלח בנייר סופג ובמחבת קצת מטגנים את החציל עד שישחים .
6. מניחים את חצאי החצילים בתבנית אלומיניום חד פעמית עושים חריץ לאורך כל חציל .
7. לוקחים כף ומתחילים במילוי החצילים ואת מה שנשאר מהרוטב לכסות את כל החצילים כמו פשטידה
8. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות מכניסים את התבנית לחצי שעה אח"כ מנמיחים את התנור ל 180 מעלות ומכסים בנייר כסף
לפני הגשה להגביר שוב את החום ל 250 ולהגיש.
בתאבון
מגיש:
מקור: תורכיה
שתף את המתכון