הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול
שני שום קצוצות
שמן זית
מלח
טחינה (המתכון הביתי בספר המתכונים)
אופן ההכנה
מניחים את החציל כפי שהוא בתבנית עם נייר אלומיניום, או נייר אפייה.
מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה, עד שהחציל מתרכך מאד.
מוציאים את החציל מהתנור, ולאחר שהתקרר מעט, קוטמים את קצהו ומעבירים את הליבה הרכה שלו אל צלחת.
מועכים הכל עם מזלג, מוסיפים שמן זית, שיני שום כתושות ומלח, עד לקבלת המרקם והטעם המבוקש. מניחים בצלחת הגשה, ומעל הכל יוצקים טחינה.
אפשרות הגשה נוספת: להשאיר את החציל הרך בתוך הקליפה. לפתוח אותו לאורכו, למעוך מעט את תוכנו, לזלוף שמן זית ולפזר את השום הכתוש והמלח, ומעליהם לצקת את הטחינה.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון