הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול ויפה (גדול אבל חייב להיות קל משקל יחסית )
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה
1 עגבניה
אופן ההכנה
מדליקים את הכירים ומניחים את החציל ישירות על האש , אחרי כמה דקות הופכים את החציל ו"שורפים" אותו בכל הכיוונים .
בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה , מיץ הלימון , שום כתוש וטיפה מלח לפי הטעם .
חותכים עגבניה לקוביות קטנות וקוצצים את חופן הפיטרוזיליה .
כשהחציל מוכן חוצים אותו לחצי שופכים עליו ובצדדיו את הטחינה , מפזרים את העגבניות , פטרוזיליה וטיפ טיפה מלח גס .
מעדן ותענוג כמנה ראשונה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון