הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול
200 גר' עגבניות שרי אדומות
1/3 כוס שמן זית
50 גר' קשקבל מגוררת
50 גר' גבינת עזים קשה מגוררת
כמה עלי בזיליקום טריים
מלח גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום מקסימלי. קולים את החציל עד שהוא רך מאוד.
2. שמים בסיר קטן עגבניות, שמן זית ומעט מלח. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שנוצר רוטב סמיך.
3. מורידים את חום התנור ל- 200 מעלות.
4. מסירים את קליפת החציל ומשאירים את הגבעול. משמנים קלות כלי חסין חום ומניחים את החציל. משטחים אותו מעט בעזרת הידיים ומפזרים מלח גס.
5. מניחים שכבה של רוטב עגבניות ועליה מפזרים את הגבינות. מפזרים עלי בזיליקום וצולים בתנור כעשר דקות, עד שזה נראה זהוב כמו פיצה. מזרזפים מעט שמן זית
6. מעמיסים עם כף על פרוסת לחם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון