הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים:1.5 ק"ג טלה צעיר חתוך לפרוסות בעובי 5 ס"מ
1 ק"ג בצל בינוני קצוץ
1 זר קטן כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כפית זנגביל
1 כפית כורכום
2 כפיות קינמון טחון
כמה חוטי זעפרן
חצי כוס שמן זית
חצי כוס שמן סויה
100 ג'ר מרגרינה
2 כוסות מים
100 ג'ר אגוזי מלך
100 ג'ר צימוקים שהושרו במים פושרים
150 ג"ר מישמש מיובש שהושרה במים פושרים
150 ג"ר שזיפים מיובשים מגולענים שהושרו במים פושרים
6 ראשי ורדים מיובשים
2 כפות דבש
1 כף סוכר
אופן ההכנה
אופןההכנה:
להניח באמצע הטאג'ין או קדרת חימר את הבשר ומעליו בצל, כוסברה ותבלינים.לצקת שמן ומרגרינה ומעל להוסיף מים עד לשפת הטאג'ין או כלי החימר.לשים על אש בינונית-נמוכה למשך 3 שעות.חצי שעה לפני ההגשה להוסיף אגוזים,צימוקים,ורדים מיובשים,דבש וסוכר.לבשל עוד חצי שעה.
הערה :טאג'ין הוא כלי עגול עם מכסה בצורת קונוס,ובזמנו שימש כתחליף לתנור.משתמשים בו לתבשילי טלה,עוף או דגים בתוספת ירקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון